Tovább olvasom

Urbánszki László

Ördöglovas – A magyarok nyilaitól… 3.

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-05-11
Terjedelem: 384 oldal

 

Méret: 155 x 230 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632279435
3 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A Keleti Frank Királyság nem feledi csúfos pozsonyi kudarcát. Az öt germán törzs újra összeszedi minden erejét, hogy szétzúzza a fiatal mogyeri államot. A bajorok, élükön Gyermek Lajossal és a mögötte álló egyházi hatalommal, birodalmat építenének. Tarkacsu nagyfejedelem széthúzó mogyeri nemzetségfőkkel vitázik, saját hatalmának korlátai ellen küzd.

Agacs, az ifjú felderítő a nagyfejedelem utasítására hírszerzőként érkezett bajorföldre, hogy segítséget nyújtson Kadosa ott rekedt sebesültjeinek. Szemtelen ötlettel eléri, hogy Arnulf bajor herceg nemessé tegye fogadott húgát, Ingét, ha a lány harminc harcost küld a seregébe. A mogyeri katonák gyepűvidéki gyilkosoknak álcázva, Kadosa vezetésével indulnak az augsburgi táborba. Kadosa megalázó beosztást vállalva keresi az ellenség gyengéit. Mulatságos és életveszélyes kalandokat átélve gyűjti a szükséges tudást…

Urbánszki László lebilincselően fordulatos, kalandozás kori regényciklusának harmadik kötetében a 10. századi magyar történelem első évtizede elevenedik meg.

Kategória:

„A pajzs nem arra van, hogy odatartsuk ellenfelünk elé, aki odavág, és összetöri a karunkkal együtt… Ha ellenfelünk ránk csap, karunk, pajzsunk vele mozdul, nem áll ellent, majd könnyedén fordítunk rajta, és lecsúsztatjuk róla, miközben oldalra lépünk! Nem otrombán, finoman, amennyit kell. Hogy tovább bírjuk, és megérjük a csata végét!”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Urbánszki László
A nemzetségfő – A magyarok nyilaitól… 4.

3999 Ft 3199 Ft 20%

starsBetöltés...
Urbánszki László
Ördögfattyú – A magyarok nyilaitól… 1.

3499 Ft 2799 Ft 20%

Urbánszki László

Urbánszki László egyedi hangulatú írásait, történelmi regényeit 2010-től publikálja. Eddig megjelent kötetei az Odakint, a pusztában, Nemtelen nemesek, Vérszagra gyűl, Fegyver csörög, A lándzsa nemesei, A dalmát háború, Az Arany Horda árnyékában, A Nyugat ura.

„Születtem 54-ben, voltam dunai hajós és batikoló. Vagyok faműves, és írok. Mindig a művészvilág peremén. Se kint, se bent. Viszont innen, félig-kintről, majdnem-bentről jól látom a fonák részeket is. Az emberről akarok írni, úgy ahogy van. Nem ragozni, hazudozni nagy tettekről, célokról, hanem megkeresni az apró valóságok szépségét és mocskát. Ha ez utóbbit ki tudom rángatni a fényre, kevésbé lesz büdös.”

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja