Tovább olvasom

Bukowski, Charles

Posta

starsBetöltés...

 

Fordította: Pritz Péter
Megjelenés dátuma: 2019-05-10
Terjedelem: 248 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634791706
2 990 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A Posta Charles Bukowski első regénye, amit állítólag három hét alatt írt.
A mű antihőse, Henry Chinaski tévedésből helyezkedik el a postánál, ahol permanens másnaposságtól szenvedve, kora reggel szortírozza és kézbesíti a leveleket, közben kölcsönösen alázzák egymást főnökeivel, az utcán nők és kutyák rontanak rá, szóval semmi izgalom, csak maga az élet.

Önéletrajzi regény, hiszen a szerző valóban hosszú éveken át dolgozott a postánál, azonban egy kis kiadó vezetője havi száz dollár jövedelmet ígért neki egész hátralévő életére, ha otthagyja ezt a munkát, és minden idejét az írásnak szenteli. Bukowski szerencsére elfogadta az ajánlatot.

Kategória:

„Egyik délután összefutottam egy öreg alkoholistával az utcán. Még abból az időből ismertem, amikor Bettyvel jártuk a kocsmákat. Elmondta, hogy épp a postánál van állásban, és jóformán semmi dolga.
Ez volt az évszázad hazugsága. Azóta is keresem a faszit, de attól tartok valaki más kapta el.”

A szerző további könyvei

Bukowski, Charles

Charles Bukowski (1920-1994) egy kicsit kilóg a huszadik század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem volt harcias. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyeknek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsbavágó humorral és bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumokat nem ismerő életmódja miatt sokan rajongtak és rajonganak érte, de ő köszönte, nem kért belőle, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket és főleg az írókat. Charles Bukowskinak mára világszerte kultusza lett, beleértve Magyarországot is.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja