Tovább olvasom

Kling, Marc-Uwe

QualityLand

starsBetöltés...

 

Fordította: Bartók Imre
Megjelenés dátuma: 2020-03-19
Terjedelem: 432 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634793038
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Isten hozott, kedves olvasó, a nem túl távoli jövőben, QualityLand országában – Európa legjobb, legszuperebb, legminőségibb álla­mában! Ez a felsőfokú jelzők birodalma, ahol már szinte kizárólag robotok és mesterséges intelligenciák dolgoznak (bár a munkával járó stresszt sokuk nehezen viseli), a reklámcégek és híroldalak kínálatukat előzékenyen a fogyasztók ízléséhez igazítják, a szerelmi élet pedig a randialkalmazások mindentudó algoritmusai által előre kijelölt me­derben csordogál… Ugyan mi váratlan történhetne egy ilyen precízen kiszámított, boldogságra automatizált világban?

Így gondolja a regény főszereplője, Munkanélküli Peter is, egészen addig, míg egy személyre szóló ajándékot nem kap az ország leg­népszerűbb csomagküldő szolgálatától: egy rózsaszínű, delfin alakú vibrátort. A kéretlen segédeszköz hatására hősünk egyszemélyes had­járatba kezd QualityLand teljhatalmú mamutvállalatai ellen, mígnem végül egy széles körű tiltakozó mozgalom élén találja magát. Ezzel párhuzamosan QualiyLand mindaddig megnyugtatóan egyhangú po­litikai játszmái is meglepő fordulatot vesznek. Mivel az ország aktuális elnöke haldoklik, előrehozott választást kell kiírni, melyen a beván­dorlókkal riogató szélsőjobb jelöltjével szemben az ellenzék Miénk Johnt indítja. Kampányuk azonban korántsem alakul zökkenőmente­sen: John ugyanis képtelen hazudni… és nem mellesleg egy android.

Technikai megjegyzés:

Kedves Olvasó! A QualityLand a fentieken túl azért is egy különleges kötet, mert két változata is létezik: egy „sötét” és egy „világos”.

Előbbit a hagyományos könyves formátum takarja – amennyiben kíváncsi a „világos” verzió alternatív fejezeteire is, keresse a QualityLand „2 az 1-ben” e-könyv kiadását!

A szerző véleménye a magyar kiadás borítójáról és üzenete a magyar olvasókhoz itt olvasható.

Kategória:

„Hogyan lesz a komfortzónából gumiszoba? A QualityLand szellemesen nyomasztó és humorosan elgondolkodtató ábrázolása annak, ami oly sokunkat foglalkoztat – és dühít – korunkkal és várható jövőnkkel kapcsolatban. Herr Kling, bravó!”

Bödőcs Tibor

Kling, Marc-Uwe

MARC-UWE KLING (1982) német író, dalszerző, rádiós műsorvezető, hazájának egyik legismertebb humo­ristája. 2003 óta aktív szereplője a berlini kulturális életnek: a legkülönbözőbb irodalmi, slam-poetry és stand-up-rendezvények rendszeres fellépője. Hatal­mas népszerűségét elsősorban Kenguru-trilógiájá­nak (Kenguru-krónikák, 2009; Kenguru-manifesztó, 2011; Kenguru-nyilatkozat, 2014) köszönheti, mely­ben az önmagát „flegmatikus anarchista”-ként jel­lemző szerző az élet nagy kérdéseit vitatja meg la­kótársával, egy beszélő, „pragmatikus kommunista” kenguruval. Saját bevallása szerint alkotói célkitűzése „olyan, a kapitalizmust kíméletlenül ostorozó köny­veket írni, amikből jó sokat el lehet adni”. 2017-ben megjelent QualityLand című disztópiája 2018-ban elnyerte a Német Science-Fiction Díjat, és jelen ál­lás szerint több mint félmillió eladott példánynál tart.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja