Tovább olvasom

Saviano, Roberto

Ragadozók

starsBetöltés...

 

Fordította: Matolcsi Balázs
Megjelenés dátuma: 2021-05-24
Terjedelem: 420 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634793106
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Itt a Gomorra és a ZéróZéróZéró szerzőjének legújabb könyve!

 

Roberto Saviano ezúttal a nápolyi maffia egy kevésbé ismert oldalát mutatja be: a gyerekbandák világát. A Ragadozók serdülő fiúk egy csapatáról szól, amely az érvényesülés egyetlen útját az elismert alvilági pozíció kivívásában látja. A többi bűnözői csoport riválisaként, de egyben „utánpótlásaként” is tekinthető gyerekbandának meg kell küzdenie a területek megszerzéséért. Ahhoz, hogy hatalomhoz jussanak, a felnőttek szabályai szerint kell cselekedniük: abban a játékban, ahol a kábítószer, a pénz és a befolyás a tét, senkit sem érdekel, hogy ők valójában még kiskorúak. Az alvilágban, ahol mindennapos a fegyverhasználat, és gyakoriak a megtorlások és a leszámolások, nem tesznek különbséget felnőttek és gyerekek között. Saviano egy ilyen feltörekvő gyermekbanda útját kíséri végig a kezdeti, jelentéktelen rablásoktól a kábítószer-terjesztésen át egészen az első gyilkosságokig.

A regényből készült film az ADS filmek Vimeo csatornáján megtekinthető.

Roberto Saviano 2006-ban lett világszerte ismert, köszönhetően minden idők egyik legbátrabb könyvének, a Gomorrának, amely aztán több mint negyven nyelven jelent meg. A Nápoly környéki maffia, a Camorra tevékenységét dokumentarista pontossággal és egyben haragvó szenvedéllyel leíró könyvből készült film 2008-ban elnyerte a cannes-i filmfesztivál nagydíját. A Ragadozók – a Gomorra és a ZéróZéróZéró után – az olasz író immár harmadik, magyar fordításban megjelent könyve. A 2006 óta állandó rendőrségi védelem alatt álló írót a Camorra klánjai részéről több halálos fenyegetés érte, ám Saviano ennek ellenére tovább írja könyveit az olasz maffiáról.

Kategória:

„A földön fekve, a bordái között egy rendőr térdével, Copacabana odafordult Diego Faellához: – Ne aggódj, Kandúr, a fiad keresztelőjére újra itt leszek.”

A szerző további könyvei

20%
Zéró, zéró, zéró
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Roberto Saviano
Gomorra
starsBetöltés...
A szervezett bűnözésről talán még soha senki nem írt olyan döbbenetes leleplező könyvet, mint Roberto Saviano, ez az olasz fiatalember,...

3499 Ft 2799 Ft

Saviano, Roberto

Roberto Saviano (Nápoly, 1979) 2006-ban lett világszerte ismert, köszönhetően minden idők egyik legbátrabb könyvének, a Gomorrának, amely aztán több mint negyven nyelven jelent meg. A Nápoly környéki maffia, a Camorra tevékenységét dokumentarista pontossággal és egyben haragvó szenvedéllyel leíró könyvből készült film 2008-ban elnyerte a cannes-i filmfesztivál nagydíját. A könyvből aztán sorozat is készült, melyet Magyarországon az HBO vetít. A Camorra klánjai részéről több halálos fenyegetés érte az írót, aki 2006 óta állandó rendőrségi védelem alatt áll, ennek ellenére tovább írja könyveit az olasz maffiáról.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja