Tovább olvasom

Bombera Krisztina

Roby Lakatos – CD melléklettel


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2015-10-22
Terjedelem: 250 oldal

 

Súly: 510 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789632274218
4 990 Ft3 992 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Roby Lakatos élettörténetén, kalandjain keresztül budapesti és brüsszeli mikrokozmoszok, zenészkultúrák és a magyar cigány zenészvilág sorsának számos epizódja kel színesen életre. Egy olyan világ, amely a kommunizmus évei alatt egyszerre igyekezett ápolni egy többszáz éves hagyományt, alkalmazkodni a rendszer kereteihez és élni a külföldi meghívások adta lehetőségekkel. Roby sorsának fordulatos eseményein keresztül kiderül, miért épp a magyar cigányzenészek a leghíresebb cigány művészek évszázadok óta. De az is, hogyan tette a mégis lassan porosodó, népszerűségét vesztő cigányzenét egyéni stílusával és zenei reformjával újra elsöprő világsikerré.

Roby Lakatos magyar-belga-mexikói állampolgár, otthon érzi magát Japántól Oroszországig bárhol. Mégis arra a legbüszkébb, hogy a New York-i Carnegie Hall-tól a londoni Royal Albert Hall-ig mindenhol „magyar cigány hegedűvirtuóz”-ként tüntetik fel a koncertplakátokon.

Roby most hazatér. Harminc év világsiker után arra vágyik, ami eddig jobban elkerülte: sikerekre a saját hazájában. A jövőben inkább világsztár zenészbarátait csábítaná Budapestre – a magyar zeneszerető közönség örömére.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Bombera Krisztina

Az egyetem után György Péter médiaműhelyébe jelentkezett, onnan került az 1997-ben indult TV2-höz. A 2001. szeptember 11-én történt tragédiát egyenesen New Yorkból tudósította. Később az MTV-nél és az ATV-nél is dolgozott. Szerkesztőként vagy műsorvezetőként működött közre többek közt a Magyar Dal Napja 2010, a Titkos dosszié – A világpolitika titkos aktái, a Világnézet, a Videolevél, a Teadélután, a Külvilág és az ATV Newsroom című műsorokban. Ezután ismét visszaült az iskolapadba, majd 2012-ben az ELTE jogi karán végzett. Több évig tudósított New York-ból, majd élményeiről könyvet írt Felhőkarcolat címmel. Második riportkönyve Budapest Bár – Örömzene címmel jelent meg 2012-ben, ennek megírásában Vajay Zsófiával dolgozott együtt. Forrás: http://starity.hu/sztarok/bombera-krisztina/#ixzz4Nv5AmGHM

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja