Tovább olvasom

Hoppál Mihály

Sámánok – Régen és ma

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-12-13
Terjedelem: 250 oldal

 

Súly: 754 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789632277523
3 999 Ft3 199 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A sámánok rejtett és misztikus világába kalauzol Hoppál Mihály néprajztudós könyve, melybe több mint negyven év kutatását sűrítette. A szerző által készített, páratlan képek segítségével bepillantást nyerhetünk a sámánok mágikus szertartásaiba, gyógyító rítusaiba, de megismerkedhetünk a révülést elősegítő, szimbólumokkal gazdagon díszített dobjaikkal és hagyományos viseletükkel is. Hitelesen tárul fel előttünk az eurázsiai népek természetközeli világképe, melyben a sámánok alkotják az élő hidat földi valóságunk és a szellemek láthatatlan birodalma között, ahová csak a kiválasztottak léphetnek.
Jelen mű a Sámánok – Lelkek és jelképek címmel 1994-ben megjelent kötet szövegében és képanyagában egyaránt kibővített, átdolgozott, aktualizált kiadása, amely a szerző legújabb kutatási eredményeit is magában foglalja.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerző további könyvei

20%
Hoppál Mihály
Sámánművészet

starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Hoppál Mihály - Jankovics Marcell - Nagy András - Szemadám György
Jelképtár

starsBetöltés...
Másfél évtized nem túl jelentős idő a jelképek évezredes életében, de a Jelképtár első kiadásának megjelenése után szinte divatba jött...

4490 Ft 3592 Ft

Hoppál Mihály

Az MTABölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet kutatója. Kutatási területei: samanizmus hagyományos és modern formái, etnoszemiotika, mitológiakutatás, népi gyógyászat.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja