Tovább olvasom

Lem, Stanislaw

Solaris


starsBetöltés...

 

Fordította: Murányi Beatrix
Megjelenés dátuma: 2021-09-05
Terjedelem: 280 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634797722
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Stanisław Lem születésének századik évfordulójára jelentetjük meg minden idők egyik legsikeresebb, legvarázslatosabb, legnagyobb hatású sci-fijét, amelyből már három film is készült.

Kris Kelvin pszichológus megérkezik egy távoli égitest, a Solaris felszíne fölött lebegő űrállomásra. A bolygót plazmaóceán borítja, amely különös intelligencia jeleit mutatja, de az emberek mindeddig sikertelenül próbáltak kapcsolatot teremteni vele.

A pszichológus lassan felismeri a bolygó működésének titkát – vagy legalábbis megsejti, hogy milyen veszély leselkedik az emberekre: a plazmaóceán az őrületbe hajszolja a kutatókat: személyiségük legbelső, eltitkolt démonait szabadítja rájuk.

Kategória:

„az óceán, mely az emberi elme legmélyebb zugaiba lát bele, és valóra váltja az álmaikat”

Salman Rushdie

A szerző további könyvei

20%
Stanislaw Lem
Pirx pilóta kalandjai

starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Stanislaw Lem
Az úr hangja
starsBetöltés...

2999 Ft 2399 Ft

Lem, Stanislaw

Stanisław Lem (1921–2006) a huszadik század egyik legsikeresebb, legolvasottabb sci-fi-írója; nemcsak fantaszta, hanem nagy gondolkodó is, aki az elsők között írt tudományos alapossággal és filozófiai mélységgel a mesterséges intelligencia, a génmanipuláció vagy éppen az internet veszélyeiről. Művei több mint negyven nyelven jelentek meg.

1973-ban elnyerte az Amerikai Science Fiction és Fantasy Írók Szövetségének (SFWA) tiszteletbeli tagságát, de azt később – az amerikai sci-fi igénytelenségére tett kritikus megjegyzései miatt – visszavonták.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja