Tovább olvasom

Lackfi János

Száll a kakukk a fészre


starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2020-07-30

 

Méret: 136 x 200 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634794035
3 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Honfoglaláskor a nagy kavarodásban elveszett Mackó nevű komondorunk, kezes jószág. Mindenkinek a kezét tépi le. Először. A becsületes megtalálónak kézből fizetünk.” Nos, ez egy Facebook-bejegyzés a honfoglalás korából, épp csak példaképpen.

Lackfi János  új könyvét nem kell túl komolyan venni: bolondozás ez, a képzelet képtelen játéka – milyen posztok születhettek volna, ha van Facebook Jézus idejében, vagy a reformáció korában, vagy a francia forradalom alatt…

De vannak a könyvben képzelt párbeszédek is, melyekben a magyar költészet jeles alakjai a zord és földhözragadt valósággal szembesülnek: Petőfi például a „Nemzeti dal” soraival biztatja egy honfitársát, aki ezt zaklatásnak veszi;  Léda pedig egy kicsivel több aktivitást várni el Adytól a „Héjanász” borongós sorai helyett.

Lackfi János, mondhatni, tiszteletlenül bánik a történelem nagy alakjaival és a magyar irodalom zseniális alkotóival, de emögött a tiszteletlenség mögött mély szeretet, rengeteg ismeret és persze remek humorérzék bújik meg.

Kategória:

„Lehel kürtjét tegnap este megfújták a négyes-hatos villamoson. Nyomravezetőnek magas jutalom! Kedvezményes hűtőkupont kap ajándékba...”

A szerző további könyvei

Lackfi János

József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, tanár, Nyugat-kutató, fotós.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja