Tovább olvasom

Jamagucsi Szango

Szamurájok hajnala – A Minamotók felemelkedése

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-11-20
Terjedelem: 360 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634792017
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Japán, 1180 – a Tairák és a korábban vesztes, rivális Minamoto-klán hatalomért folyó harca újabb szakaszához ér: kirobban a polgárháború. A Minamotók zseniális hadvezére, Josicune csatáról csatára halad a célja felé.

Időközben a Minamotók pártján álló Jamagata család férfi tagjait elárulják és lemészárolják. A rajtaütésben súlyosan megsebesül Koicsi is, akit ájultan ragad magával a lova. Miután magához tér, semmire, még önnön kilétére sem emlékezik. Jumedzsi (’Álomember’) néven csatlakozik Josicune seregéhez, és nem is sejti, hogy nem csak álruhát öltött édesanyja, de az ellenség is keresi.

Hogyan zárul az öt évig tartó polgárháború? Vajon sikerül-e a gőgös Tairákat elűzni a trón környékéről? Bosszút tud-e állni Jumedzsi családja elárulóján? Minderre választ kapunk Jamagucsi Szango fordulatokban gazdag regényében, amely abban a kevésbé ismert korban játszódik, amikor a szamurájok színre léptek Japán történelmében.

A nagysikerű Tokugava és a japán történelem kedvelőinek kihagyhatatlan olvasmány!

Kategória:

„Josicune csak állt, fürkészte a lejtőt, nem szólalt meg. Ekkor, mintha csak a kamik feleltek volna helyette, az erdőből két szarvas ugrott elő, ina szakadtából nekiindult a meredeknek, majd hamarosan el is tűnt a szemük elől. A fiatal hadvezér mosolyogva nézett Szaburóra, aki fejét válla közé húzva eloldalgott.
– Gondolom, ti is láttátok, amit én – mondta. – A bátyám odalent verekszik az ellenséggel, a segítségünkre szorul. Tegnap tűzzel támadtunk, és veszteségek nélkül futamítottunk meg egy jóval nagyobb hadsereget. Ma úgy támadunk, mint a szél. Ne féltsétek magatokat, se a lovaitokat.
– Mindenki feküdjön a hátasa nyakára, adjatok nekik szárat, a többit majd ők elintézik – kiáltott hátra Jumedzsi.
Benkei nem szólt egy árva szót sem, csupán naginatáját fogta szorosabban, és összeráncolta a szemöldökét. Mindenki nagy levegőt vett, mintha víz alá bukna.
– Támadás! – adta ki a parancsot Josicune, és a lovasok nekiindultak a lejtőnek.”

A szerző további könyvei

20%
Jamagucsi Szango
Kamikaze, az isteni szél
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Jamagucsi Szango
Tokugava – A legnagyobb sógun
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Jamagucsi Szango

Jamagucsi Szango kortárs író, a Tokióban bejegyzett Nito-jutsu Seishin-ryu kardvívó iskola alapító nagymestere. Történelmi regényeiben, harcművészeti témájú írásaiban és tanításában a Busidó (’a japán harcosok etikai kódexe’) értékeit közvetíti.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja