Tovább olvasom

Jamagucsi Szango

Tokugava – A legnagyobb sógun

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-06-01
Terjedelem: 412 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634790617
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A 16. századi Japánban dúl a véres polgárháború, a legerősebb tartományi hadurak a meggyengült sógun helyére pályáznak. A Macudaira-klán ifjú ura azonban nem tör egyből a hatalomra. Türelmesen vár, ügyesen taktikázik, és teljes odaadással szolgálja a Tenka fubu – „harccal egyesíteni az ég alattit” – eszményét, miközben a háttérben az ország legnagyobb kémhálózatát építi ki. Tokugava Iejaszunak hívják a tehetséges stratégát, aki végül egy mindent eldöntő, hatalmas csata után, az új sógunátus dinasztiaalapítójaként, 250 évre megszilárdítja a békét az egyesített, központosított Japánban.

Jamagucsi Szango sodró lendületű művében nagyravágyó látomások, egyéni érdekek és tragikus sorsok mozgatják a történelem árulással, udvari intrikával, létrejövő és felbomló szövetségekkel, véres büntetőhadjáratokkal teletűzdelt szálait.

A Taikó regényciklus kedvelőinek kihagyhatatlan olvasmány!

Kategória:

„– Iejaszu, most már nem egyszerűen szövetségesek vagyunk, hanem rokonok is. Ezért neked szeretném elmondani legelőször, mit is forgatok a fejemben.
– Hallgatlak, nagyuram – hajtott fejet Tokugava Iejaszu.
– Úgy döntöttem, hogy kihirdetem a Tenka fubut.
– A Tenka fubut? – kérdezett vissza kissé értetlenül Iejaszu.
– Igen – mondta átszellemülten Nobunaga. – Tenka: az ég alatt, fubu: harccal egyesít. Elhatároztam, hogy én leszek Japán következő sógunja.”

A szerző további könyvei

20%
Jamagucsi Szango
Kamikaze, az isteni szél
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Jamagucsi Szango
Szamurájok hajnala – A Minamotók felemelkedése
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

Jamagucsi Szango

Jamagucsi Szango kortárs író, a Tokióban bejegyzett Nito-jutsu Seishin-ryu kardvívó iskola alapító nagymestere. Történelmi regényeiben, harcművészeti témájú írásaiban és tanításában a Busidó (’a japán harcosok etikai kódexe’) értékeit közvetíti.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja