Tovább olvasom

Bukowski, Charles

Tótumfaktum

Trubadúr Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Pritz Péter
Megjelenés dátuma: 2018-12-07
Terjedelem: 198 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789634790457
3 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„Az amerikai nyomor koszorús költője”, a több évtizede kultikus rajongással övezett Charles Bukowski 1975-ben jelentette meg második regényét, a Tótumfaktumot. A mű Magyarországon először 2007-ben jelent meg, de mivel az első kiadás mára gyakorlatilag beszerezhetetlen, a Bukowski-rajongók újabb generációja most ismerkedhet meg először az író huszonéves korú alteregójával, a híres-hírhedt Henry Chinaskival. A ’40-es években játszódó regény Bukowski fiatalkorát mutatja be, amint egyik nagyvárosból a másikba zötyög, újabb és újabb alantas munkákat vállal, újabb és újabb alantas kéglikben száll meg, újabb és újabb alantas nőkkel ismerkedik meg, miközben természetesen egyfolytában iszik, és észrevétlenül csepegteti belénk intravénásan az életbölcsességeit. A Tótumfaktum olyan, mint egy időtlen, egy helyben álló road movie. Lassan telepszik ránk, aztán a hangulata évekig velünk marad.

Kategória:

– Miért jött New Orleansba?
– Túl sok olyan barátom van Los Angelesben, akik – úgy érzem – hátráltattak az előrejutásomban. Olyan helyre akartam menni, ahol zavartalanul tudok a munkámra koncentrálni.
– Mi a biztosíték arra, hogy ha felvesszük, jó ideig velünk marad?
– Semmi.

A szerző további könyvei

Bukowski, Charles

Charles Bukowski (1920-1994) egy kicsit kilóg a huszadik század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem volt harcias. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyeknek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsbavágó humorral és bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumokat nem ismerő életmódja miatt sokan rajongtak és rajonganak érte, de ő köszönte, nem kért belőle, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket és főleg az írókat. Charles Bukowskinak mára világszerte kultusza lett, beleértve Magyarországot is.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja