Tovább olvasom

Örkény István

Válogatott egyperces novellák – Helikon Zsebkönyvek 80.

Helikon Zsebkönyvek
starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2019-11-13
Terjedelem: 272 oldal

 

Méret: 110 x 180 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789634798989
1 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

“Egy irodalomtörténeti jelentőségű „találmány” több évtizedes sikertörténetének újabb fejezeteként Örkény István egyperces novellái megjelennek a Helikon Zsebkönyvek sorozatában. Közülük is a legismertebbek, a közkedveltek olvashatók együtt, azok az írások, amelyek évtizedek alatt beívódtak a közösségi emlékezetbe, sőt jó néhányuk hivatkozási alap is lett a szűkebb vagy a tágabb közbeszédben.
A kiválogatott írások egymásutánja – szinte észrevétlenül – elvezeti az olvasót a hagyományos, közismert anekdota műfajától a különlegesebb hangvételű, groteszk írásokon át az igazi, esszenciális egypercesekhez. Hogy ezt az írói utat minél plasztikusabban bemutathassuk, ”menet közben” gazdagítottuk Reményi József Tamás szerkesztő kollégámmal együtt például az Anekdota ciklus választékát egy korai, teljesen hagyományos, de manapság egyre népszerűbb tárca-novellával, a Nápolyival. A groteszk felé ciklust is bővítettük néhány rövid írással.”
Radnóti Zsuzsa

Kategória:

„A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. (…) Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy Egyperces Novellát.”

A szerző további könyvei

Örkény István

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja