Tovább olvasom

Kilmister, Lemmy

White line fever – Önéletrajz

Trubadúr Könyvek

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2016-11-08
Terjedelem: 236 oldal

 

Súly: 490 gramm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789632277769
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

A rock and roll olyan műfaj, amelyben nem könnyű megszerezni a leghírhedtebb, legelvetemültebb, ugyanakkor elpusztíthatatlan jelzőket. Ian Lemmy Kilmister azonban az összes érmet elhozta ebben a sportágban. Hozzá képest Keith Richards elsőáldozónak, Mick Jagger apácának tűnhet.
Az ilyen zülléstörténetek hajlamosak egy idő után már-már unalomba fordulni. A White Line Fever azonban nem ilyen: képtelenség beleunni a Motörhead frontemberének minden képzeletet felülmúló drog- és nőéhségébe, ráadásul bepillantást nyerhetünk egy kivételes basszusgitáros-szövegíró és előadó gondolataiba, világnézetébe is, megismerhetjük döntéseinek hátterét.
A rajongók 2015. december 28-án sajnos választ kaptak arra a hülye kérdésre is, amit a hatvanas évek tévériporterei rendületlenül tettek fel a fiatal előadóknak: Mégis mit gondol, meddig lehet ezt csinálni? Mert végül az elpusztíthatatlan Lemmy is elment. De hogy egy szintén hülye parafrázist használjunk:
Lemmy élt, Lemmy él, Lemmy élni fog.
Mert halhatatlan, mint a rocknroll.

Dikmik és én akkor már három napja fenn voltunk, mert óriási adag Dexedrine-t nyomtunk le. Akkor egy kicsit beparáztunk, és beszedtünk pár nyugtatót Mandraxet , de aztán úgy éreztük, hogy ez nem elég érdekes, mert túlságosan lehozott bennünket, így bevettünk egy kis LSD-t, aztán meg egy kis meszkalint, hogy színesebbé tegyük az egészet. Kezdett kicsit ijesztő lenni, úgyhogy bevettünk még pár szem Mandraxet és aztán egy kis speedet toltunk, mert már megint túlságosan lelassultunk. [] Mire fel kellett volna mennünk a színpadra, Dikmik és én olyanok voltunk, mint két deszka.
A kurva életbe, Mik mondtam , meg se tudok mozdulni. És te?
Én sem felelte. Óriási, mi?
Igen, de mindjárt fel kéne mennünk a színpadra.
Ó, majd segítenek nekünk bizonygatta.
Tehát a roadie-k beakasztották a csizmáink sarkát a színpad hátsó végébe, és feltoltak álló helyzetbe, majd a nyakamba akasztották a basszusgitáromat.
Ezzel megvagyunk mondtam. Merre van a közönség?
Arra.
Milyen messze?
Tíz méter.
Így hát odamentem Egy, kettő, három, négy, öt, rendben. Gyerünk!

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

Kilmister, Lemmy

(1945–2015) angol éneke, zeneszerző, basszusitáros. A Motörhead zenekar alapítója és frontembere, a rock and roll műfaj egyik legelvetemültebb figurája, akinek zenei zsenialitását talán csak az alkohol- és drogfogyasztás terén elért eredményei múlták felül.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja