Tovább olvasom

Saviano, Roberto

Zéró, zéró, zéró

starsBetöltés...

 

Fordította: Matolcsi Balázs
Megjelenés dátuma: 2020-02-25
Terjedelem: 528 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634792697
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A ZeroZeroZero, vagyis a három nulla a legtisztább, a legjobb minőségű  kokaint jelöli. Ezt a különleges és rendkívül drága „anyagot” a legigényesebb és leggazdagabb drogfogyasztók számára gyártják. Erről is szó esik e könyvben, de a szerző elsősorban az elképesztő mennyiségben gyártott átlagos minőségű kokain útját követi végig a dzsungelbeli ültetvényektől a titkos laboratóriumokon és a terjesztőkön át a fogyasztókig. Saviano egykori drogkereskedőkkel, titkos informátorokkal, drogellenes ügynökökkel folytatott beszélgetések és különböző rendvédelmi szervek nyomozati dokumentumai alapján írta meg ezt a földrészeken és évtizedeken átívelő történetet. A könyvben egymást érik a döbbenetes epizódok, de a drogkartellek közötti véres háborúk, illetve az újságírók, rendőrök, ügynökök és bírák elleni gyilkos merényletek elbeszélésén túl Saviano rávilágít arra is, hogyan épülnek be a legális gazdasági vállalkozásokba – s válnak esetenként meghatározó jelentőségűvé – a drogüzletből származó hihetetlen pénzösszegek. A szerző külön fejezetet szentel az orosz maffiának, amelyben felbukkan a jó ideig Magyarországon tevékenykedő Szemjon Judkovics Mogiljevics, azaz Szeva bácsi is, akit a Time magazin a világ tíz legveszélyesebb bűnözője közé sorolt.

Kategória:

„Mogiljevicsnek mindig is különleges tehetsége volt a csalásokhoz. Némelyik gigantikus méreteket
öltött, mint például az, amely több milliárd dollárral rövidítette meg közép-európai államok – Csehország, Szlovákia, Magyarország – költségvetését azzal, hogy az általa importált gázolajat fűtőolajnak tüntette fel, és így nem kellett megfizetnie az üzemanyagokra kirótt borsos adót. Így a pénz az államkassza helyett Szeva bácsi és szervezete zsebébe vándorolt. Amikor aztán az olajügyletekben részt vevő egyik magyar vállalkozó elkezd együttműködni a nyomozókkal, és megemlíti Szeva bácsi nevét, nem késik a válasz. Budapest központjában autóbomba robban, mely megöli a vállalkozót, az ügyvédjét és két járókelőt, megsebesít több mint húsz embert, és háborús pusztítást végez a turisták kedvelt sétálóutcáján.”

A szerző további könyvei

20%
Ragadozók
starsBetöltés...

3999 Ft 3199 Ft

20%
Roberto Saviano
Gomorra
starsBetöltés...
A szervezett bűnözésről talán még soha senki nem írt olyan döbbenetes leleplező könyvet, mint Roberto Saviano, ez az olasz fiatalember,...

3499 Ft 2799 Ft

Saviano, Roberto

Roberto Saviano (Nápoly, 1979) 2006-ban lett világszerte ismert, köszönhetően minden idők egyik legbátrabb könyvének, a Gomorrának, amely aztán több mint negyven nyelven jelent meg. A Nápoly környéki maffia, a Camorra tevékenységét dokumentarista pontossággal és egyben haragvó szenvedéllyel leíró könyvből készült film 2008-ban elnyerte a cannes-i filmfesztivál nagydíját. A könyvből aztán sorozat is készült, melyet Magyarországon az HBO vetít. A Camorra klánjai részéről több halálos fenyegetés érte az írót, aki 2006 óta állandó rendőrségi védelem alatt áll, ennek ellenére tovább írja könyveit az olasz maffiáról.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja