Nincs borító feltöltve ehhez a könyvhöz. :-(

Tovább olvasom

A szent tudomány szimbólumai


starsBetöltés...

 

Fordította: Horváth Endre
Megjelenés dátuma: 2023-03-21

 

ISBN: 9789634798699
5 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

„A szimbolizmus lényegében a különböző valóságrendek közötti megfeleléseken alapul, de nem minden megfelelés analogikus. Itt az analógiát kizárólag a legmélyebb értelmében értjük, vagyis a hermetikai formula szerint: annak kapcsolata, ami lent van, azzal, ami fent van, mely kapcsolatban a két tag ellentétes értelemmel rendelkezik. Ez olyan világosan és olyannyira nyilvánvalóan van beleírva a szimbólumokba, hogy meglepő, hogy sokszor észrevétlen maradt még azok előtt is, akik előszeretettel hivatkoznak ezekre a szimbólumokra, de képtelenek megérteni és helyesen értelmezni azokat.”
René Guénon

René Guénon óriási jelentőségű tanulmánygyűjteményében a metafizikai tradíció talapzatáról kiindulva elemzi az olyan alapvető szimbólumokat, mint a tengely, a szív, a barlang vagy a híd – hogy csak párat említsünk a 75 tanulmány témájából.
A tárgy mindig meglepő, a hang lebilincselő, a gondolkozás éles és gyors, a következtetés eddig nem sejtett összefüggéseket nyit meg, az igazságérzet meg nem vesztegethető, a tudás oly lenyűgöző, gazdag és sokoldalú, hogy aki egyszer megértette szándékát, megbűvölve kénytelen követni – írja Hamvas Béla Guénon munkásságáról, műveiről.
A szimbólumok mély értelmét és egyetemes igazságát megvilágító válogatáskötet a maga teljességében magyarul most olvasható először.

Idézet, kritika, recenzió helye. Kis türelmet kérünk.

(a szerk)

A szerkesztő ajánlja