Tovább olvasom

Massie, Allan

Antonius

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Lázár Júlia
Megjelenés dátuma: 2018-03-28
Terjedelem: 244 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632279398
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Caesar meggyilkolása után Róma ismét a polgárháború küszöbére sodródik. A Caesarhoz hű erők – élükön Marcus Antonius consullal, a későbbi imperatorral és Caesar örökösével, Octavianusszal – felveszik a harcot a köztársaságpártiakkal, vezetőik pedig Lepidusszal megalakítják a második triumvirátust. A lázadók leverése után fokozatosan ellentét alakul ki a hatalmában megerősödött két triumvir: Antonius és Octavianus között. Kettejük viszálya mögött Antonius újsütetű felesége, a rejtélyes Kleopátra, Egyiptom királynője áll…

Kategória:

„Aznap este, amikor uram elhatározta, hogy mindent egy utolsó, nagy csatára tesz fel, nagy lakomát rendelt, és azt mondta:
– Hívjatok ide minden elkeseredett centuriót! Legyen még egy jó esténk! Akármit is hoz a holnap, és bárhogyan is döntenek az istenek, Antonius még mindig Antonius.
Azt mondják, hogy az éjszaka legsötétebb órájában, amikor a város már elcsendesedett, kísérteties zene hangzott fel az utcákon, mellette a Dionüszoszt éltetők kórusa hallatszott. Aztán elhalt a zene és a kiáltások, csak a távoli visszhangot verte vissza a városon túli homok. Akik hallották, azt mondták, hogy az isten végül elhagyta Antoniust, akit oly sokan az inkarnációjának hittek.”

A szerző további könyve

20%
Caesar
starsBetöltés...

3499 Ft 2799 Ft

Massie, Allan

Allan J. Massie (1938) skót író, újságíró, sportújságíró, könyvkritikus, pályafutása során több mint huszonöt regény szerzője. Legsikeresebb és legnépszerűbb művei közé tartoznak a római császárok és hadvezérek – Julius Caesar, Marcus Antonius, Augustus, Tiberius, Caligula és Nero – életét és a Római Birodalom politikáját naplószerűen bemutató, személyes hangvételű írásai.

Gore Vidal a történelmi regények mesterének nevezte Massie-t.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja