Tovább olvasom

Cave, Nick

Bunny Munro halála

Trubadúr Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Polyák Béla
Megjelenés dátuma:
Terjedelem: 308 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634791294
3 299 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Bunny Munro házaló ügynök, felelőtlen apa, alkoholista, szoknyavadász kéjenc…

Életének monoton lélektelenségét egy nap családi tragédia robbantja szét, és ezzel kezdetét veszi különös pokolra szállása. Bunny kénytelen magával vinni vigéckörútjaira kisfiát, és ezzel őrült kalandok sorozata veszi kezdetét, melyek során mérlegre kerül kapcsolata a fiával, feleségével, apjával…

Kylie Minogue-ról és Avril Lavigne-ról fantáziálva Bunny igyekszik lefektetni minden útjába kerülő nőt, s ez hol komikusan bizarr, hol gyomorforgatóan kegyetlen jelenetekbe torkollik. Bunnynak ellenállhatatlan a vonzereje, imádják a nők, és okos, szeretetre éhes fia is imádja…

Vagy maga az ördög lakozik benne? És az egyre szaporodó baljós előjelek a végzetét vetítik előre?

Cave prózája úgy szól, ahogy balladaszerű dalszövegei: mintha kénkő, vér és villám vezetné a tollát.

Kategória:

„El vagyok átkozva” – gondolja Bunny Munro, amint egy pillanatra váratlanul felbuzog benne a józanság, ahogy azokban, akiknek hamarosan meg kell halniuk. Úgy érzi, valamikor régen súlyos hibát követett el, de ez a felismerés aztán egy iszonyú szívverésnyi pillanat múlva semmivé lesz, nyoma sem marad – csak Bunny marad ott, szobájában a Hotel Grenville-ben, alsónadrágban, egymagában, csupán mohó étvágya társaságában. Lehunyja a szemét, elképzel egy névtelen puncit…”

Cave, Nick

Az 1957-ben született, ausztrál Nick Cave évtizedek óta dalszerzőként és előadóként is a rockzene egyik legeredetibb, zseniális művésze. A Nick Cave and the Bad Seeds frontembere –  együttesével több alkalommal is koncertezett Magyarországon. Írónak is elsőrangú: világsiker volt első regénye, az angolul 1989-ben, magyarul 1992-ben megjelent És meglátá a szamár az Úrnak angyalát szintúgy, mint a 2009-ben megjelent Bunny Munro halála.

Tovább a szerző oldalára

„Ha összehozhatnánk Cormac McCarthyt, Franz Kafkát és Benny Hillt egy brightoni tengerparti panzióban, talán ők írhatták volna meg így a Bunny Munro halálát.”

Irvine Welsh, A Trainspotting szerzője

A szerkesztő ajánlja