Tovább olvasom

Jakovleva, Julija

Jön a vadász, meglátja


starsBetöltés...

 

Fordította: Iván Ildikó
Megjelenés dátuma: 2021-09-02
Terjedelem: 400 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634794677
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az 1930-as évek elején járunk, Leningrádban – az egykori birodalmi főváros mindennapjai a kollektív bizalmatlanság és az állandósult erőszak jegyében telnek.

Vaszilij Zajcev nyomozót és társait egy rejtélyes gyilkosságsorozat felderítésével bízzák meg: az elkövető minden esetben szokatlan ruhákba öltöztette és teátrális pozitúrákba állította áldozatait, mintha valamiféle morbid „életképeket” igyekezett volna megalkotni a holttestekből.

Leningrádban azonban különösen nehéz feladat kideríteni az igazságot: a hatóságoktól rettegő lakosokat szinte képtelenség őszinte vallomásokra bírni, a folyamatos tisztogatásnak kitett rendőrség tagjai pedig egymást is éberen megfigyelik, a hivatali bürokrácia hátterében kíméletlen intrikák zajlanak. Zajcev homályos múltja miatt maga is bármikor a szovjet államvédelmi szervek célkeresztjébe kerülhet – és egy éjszaka végül eljön érte a fekete autó…

 

Julija Jakovleva retró krimitrilógiájának első epizódja váratlan fordulatokban gazdag, lebilincselő detektívtörténet, melyet (Borisz Akunyin világszerte népszerű Fandorin-regényeihez hasonlóan) az aprólékosan kidolgozott történelmi díszletek tesznek igazán különleges olvasmánnyá. A Jön a vadász, meglátja fanyar humorral árnyalt korrajz a sztálini Szovjetunió velejéig átideologizált társadalmáról, melynek abszurditásában már egyre kevésbé lehet boldogulni a józan logikára támaszkodva, és ahol a bűn nélküli bűnhődés lassan megszokottá válik.

Kategória:

„Élte az életét, vagyis lopott, rabolt, eldobálta a csecsemőket (jó esetben nem a Főcsatornába, csak a lépcsőházba), lenyúlta a közös kasszát, halálra gázolta a gyalogosokat, fosztogatta a köztulajdont, részegeskedett, késelt, üvegekkel csapta kupán felebarátait, verte az asszonyt, leugrált a leningrádi hidakról. És gyilkolt is.”

Jakovleva, Julija

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja