Tovább olvasom

Dickinson, Bruce

Mire való ez a gomb?

Trubadúr Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Pritz Péter
Megjelenés dátuma:
Terjedelem: 372 oldal

 

Méret: 165 x 235 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634790006
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Nem rendelhető

Az Iron Maiden legendás frontembere, BRUCE DICKINSON a világ egyik legikonikusabb énekese és dalszerzője, de emellett hivatásos pilóta, repülőgép-ipari céget vezet, motivációs beszédeket tart, sört főz, regényeket és forgatókönyveket ír, és egykor vívóként nemzetközi szinten versenyzett.

Mire való ez a gomb? című könyvében arról a hullámvasutazásról ír, amit életnek hívunk. Egyéni hangvételű önéletrajzában részletesen beszámol kalandos gyerekkoráról, az Iron Maiden felemelkedéséről, a sötétség erőinek megidézéséről, a vívás filozófiájáról, a Boeing gépek világáról, és arról, hogyan tessékelte ki életéből a hívatlan vendégként érkező rákot.

Intelligens, vicces, őszinte memoárjából teljes képet kapunk egy igazi rock-ikon életéről, érzelmi és mentális világáról. Bruce Dickinson élettörténete nem csupán az Iron Maiden-rajongóknak nyújthat inspirációt.

Akkoriban pattanásos voltam, anorákot hordtam, volt egy trapézszárú farmerem, aminek a két combjára ráírtam a „Purple” és a „Sabbath” szavakat, és egy kínos kinézetű, fülsüketítően hangos mopeddel jártam. Ja, és dobos akartam lenni...
Négyen alapítottunk egy zenekart, amely legalább öt percet megélt. […] Egyetlen dal volt, amiben ki tudtunk egyezni: a Beatles „Let It Be”-je, úgyhogy tettünk egy próbát. Totál zűrzavar lett az egész, szétvertem a kezeimet a bongón, és mire nagy nehezen elértünk a refrénhez, kiderült, hogy Mike basszusa egyáltalán nem passzol a liverpooli baritonokhoz.
A „Let it be…” sor elkeseredett ugatáshoz hasonlított, amit én kitartó püföléssel kísértem a két bongón.
Abbahagytuk. Csalódott voltam, mert a lelkesedésem jóval nagyobb volt, mint a joggal elvárható pontosságom. Mike nem tudta kiénekelni a magas hangokat. Megköszörülte a torkát, és szörnyen felnőttes hangon azt kérdezte: – Nem kéne esetleg más hangnemben játszani?
Fogalmam sem volt, miről beszél, de azért megkérdeztem: – És így milyen?
Kinyitottam a számat, és kieresztettem a hangom. A gitárosok kíséretével befejeztük a dalt. Szédültem a hangom keltette rezonanciától. Meglepett csenddel ért véget az előadás.
– Elteheted azokat a kurva bongókat – mondta Mike, elismerve, hogy vesztett. – Azt hiszem, te vagy az új énekesünk, kis pajtás.

Dickinson, Bruce

Bruce Dickinson több mint harminc éve az Iron Maiden énekese, de sikeres szólókarriert is magáénak tudhat, és a zene világán kívül számos más területen is aktív. Minden idők egyik legsikeresebb rockzenekarának lemezeiből eddig világszerte 90 millió példány fogyott, és több mint kétezer koncertet adtak.

Bruce Dickinson Londonban él.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja