Tovább olvasom

Lovecraft, Howard P.

Onnan túlról ‒ Helikon Zsebkönyvek 74.

Helikon Zsebkönyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Galamb Zoltán, Kornya Zsolt, Sóvágó Katalin, Bihari György
Megjelenés dátuma: 2019-06-12

 

Méret: 110 x 180 mm
Kötés: KARTONÁLT
ISBN: 9789632275574
1 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Howard Phillips Lovecraft (1890‒1937) a nagy elődök (elsősorban Edgar Allan Poe és Ambrose Bierce) nyomdokain haladva összetéveszthetetlen stílust, hovatovább mítoszt teremtett – a „kozmikus rettenet” irodalmát, melyben az emberi élet iránt totálisan közömbös természetfeletti erők felbukkanása egész modern civilizációnk-történelmünk létjogosultságát kérdőjelezi meg.

Lovecraft életműve az egyedülálló rémtörténetek kimeríthetetlen bőségszaruja: számottevő hatással volt napjaink legnépszerűbb fantasy-horror szerzőire (Clive Barkertől Neil Gaimanen át egészen Stephen Kingig), világszerte kultikus rajongással övezett műveit évről évre filmek, képregények, valamint video- és társasjátékok légiója dolgozza fel.

Válogatásunk Lovecraft tizenegy rövidebb-hosszabb elbeszélését idézi meg; az angolszász horrorirodalom mára megkerülhetetlen klasszikusainak számító történeteket, valamint a szerző néhány kevésbé ismert, ám nem kevésbé vérfagyasztó és elgondolkodtató írását.

Kategória:

Bepillantottam a végtelenség határai mögé, és lerántottam a démonokat a csillagok közül… Kötőféket vetettem az árnyakra, amelyek világról világra sietnek, hogy halált és őrületet hintsenek szerteszét…

A szerző további könyve

20%
Howard Phillips Lovecraft
Árnyék Innsmouth fölött – Helikon Zsebkönyvek 87.
starsBetöltés...

1499 Ft 1199 Ft

Lovecraft, Howard P.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja