Tovább olvasom

Goodwin, Daisy

Sisi angol szerelme


starsBetöltés...

 

Fordította: Kallai Nóra
Megjelenés dátuma: 2019-08-26
Terjedelem: 456 oldal

 

Méret: 144 x 223 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634791683
4 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Erzsébet osztrák császárné–magyar királyné, aki nemcsak szépségéről, hanem lovaglótudásáról is híres, Angliába utazik, hogy hajtóvadászatokon vegyen részt. A vidéki nemesség izgatottan várja a világ legszebb asszonyának tartott Sisi érkezését. Bay Middleton kapitány, Anglia egyik legkiválóbb lovasa azonban nem osztozik az általános lelkesedésben, és nem akar a császárné kísérője lenni. Egészen más dolgokkal van elfoglalva: szeretné megkérni a Lennox-örökösnő, a jelentéktelen külsejű Charlotte Baird kezét. A lányt hiába figyelmeztetik a rokonai, hogy a jóképű és gáláns férfi valószínűleg hozományvadász, már késő: Miss Baird fülig beleszeret Baybe, az első olyan férfiba, aki a nőt látja meg benne, és nem a nagy vagyon várományosát. Ám Middleton kapitányt a sors végül mégis a császárné útjába sodorja, és a közös szenvedély – a vadászlovaglás – egyre közelebb hozza egymáshoz a különböző társadalmi rétegből származó Sisit és Bayt…

Vajon Bay valóban hozományvadász? Képes lesz-e feladni a még 38 évesen is elbűvölő Sisi kísérgetését, hogy beváltsa a Charlotte-nak tett ígéretét? Szerencse vagy átok egy uralkodóné kegyeltjének lenni?

A Sisi angol szerelme izgalmas olvasmány, amely betekintést enged a 19. századi arisztokrácia világába. Az idősödő Erzsébet legendás alakja olyan fényben tűnik most fel előttünk, amilyenben még nem láthattuk. Vajon az angolok is azt a lenyűgöző és kedves császárnét ismerték meg benne, mint mi, magyarok?

Kategória:

„Sisi belenézett a tükörbe, mielőtt aludni ment, és úgy találta, hogy a bőre fénytelen és fakó. Ezt tűrhetetlennek érezte, mivel élete első angliai vadászatán ragyogóan akart kinézni. Mindenki őt fogja nézni, ezt jól tudta, és azt vizslatják majd, vajon megfelel-e a hírnevének. Az alakja még mindig jó volt; a dereka pont olyan karcsú, mint mikor férjhez ment. Messziről nézve, lóháton pontosan annak a feltűnően szép császárnénak látszott, mint akinek az emberek látni akarták.”

Goodwin, Daisy

Daisy Goodwin író és televíziós producer 1961-ben született Londonban. Számos regénye és költészeti antológiája látott már napvilágot.  Magyarul a My Last Duchess (2010) jelent meg az Ártatlan szépség (2012) címen, valamint az angol királynő életével foglalkozó Viktória (2016) 2017-ben. Utóbbiból Goodwin producerelésével 2016-ban brit TV-sorozatot is kezdtek forgatni, mely jelenleg a harmadik évadjánál tart. Goodwin Erzsébet alakjával először gyermekkorában találkozott, majd sok évvel később ellátogatott a bécsi Hofburgba is, és a felfedezés, hogy a császárné Angliában is járt, a jelen könyv megírására ihlette.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja