Tovább olvasom

Jacq, Christian

Az élet fája – Ozirisz titkai 1.

Szenzár Könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Vaszócsik Crista
Megjelenés dátuma: 2017-12-08
Terjedelem: 404 oldal

 

Méret: 130 x 197 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632279855
3 499 Ft2 799 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Ozirisz szent fája, az abüdoszi templomban féltve őrzött és gondozott akácia sorvadozni kezd. III. Szeszósztrisz fáraó hamar felismeri a veszélyt: ha az Élet Fája – amely a feltámadt Ozirisz életerejét és Egyiptom egységét jelképezi – kiszárad, az országban fölbomlik a rend, ínség üti fel a fejét, és alapjaiban rendül meg a fáraó hatalma.

Iker, a Maatot, az igazságot megalkuvás nélkül kereső, ifjú írnoknövendék akaratán kívül kerül az ország vesztére törő, sötét erők markába. Miután egy végzetes tengeri úton majdnem megölik, életét a rejtély megoldásának szenteli. Sorsát egy láthatatlan kéz vezeti, amely rendre megóvja a nagyobb veszélyektől. Lehet, hogy a titokzatos védelmező egy gyönyörű papnő, aki rabul ejtette Iker szívét?

Hogyan kapcsolódik össze a fáraó harca és Iker igazságkeresése az Egyiptom létéért folytatott küzdelemben? Minderre választ kapunk Jacq fordulatos, mitologikus elemekben bővelkedő, négykötetes regényciklusából.

Kategória:

„Itt szembenéztek a halállal. Itt, az Óbirodalom királyi piramisaiba vésett szövegek szerint, megölték a halált. Az Abüdoszi Aranykör tartotta fenn a Két Föld természetfölötti dimenzióját, azét a földét, ahol a Tudás népe élt.
– Ha az akácia elpusztul, a misztériumokat nem mutathatják be többé. Az Egyiptom nagy testében áramló nedv elapad, az ég és a föld házassága felbomlik. Ezért kell szakadatlanul keresnünk a rontás okát, amelyet valószínűleg Hnumhotep kormányzó hozott rá.”

A szerző további könyve

20%
Christian Jacq
Imhotep – Az örökkévalóság építésze
starsBetöltés...

3799 Ft 3039 Ft

Jacq, Christian

Christian Jacq (1947) francia egyiptológus, író, több mint húsz történelmi témájú mű szerzője. Érdeklődése már kamaszkorában az ókori Egyiptom mágikus, rejtélyekkel teli világa felé fordult. Tizennyolc éves korára nyolc regény kéziratát készítette el, de az igazi áttörést csak az 1987-ben megjelent Champollion, az egyiptomi hozta el neki. Írásaiban Jacq, az egyiptomi magaskultúra szerelmese, mesterien szövi egymásba a történelem, a misztériumokra épülő, mindent átitató egyiptomi vallás és a sokszor gyarló emberi törekvések szálait. Töretlen népszerűségnek örvendő regényei mára huszonöt országban jelennek meg.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja