Tovább olvasom

Tolkien, J.R.R.

I. Elveszett mesék könyve 1.

Középfölde Históriája sorozat
starsBetöltés...

 

Fordította: Tandori Dezső
Megjelenés dátuma: 2017-12-04
Terjedelem: 464 oldal

 

Méret: 118 x 200 mm
ISBN: 9789634799498
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

J.R.R. Tolkien nem csupán regényíró volt. Tudományos munkássága mellett élete fő műve egy több mint 50 éven keresztül folyamatosan bővített és javított saját mitológiai rendszer, amelyet átfont az általa kidolgozott mesterséges nyelvek. E páratlan mítosz-ciklus legismertebb darabjai A Gyűrűk Ura és A hobbit című regények, illetve a posztumusz szerkesztett, A szilmarilok című gyűjtemény – amely azonban sajnos nem teljes, és nem tükrözi azt, ahogy a Professzor elképzelte a művet.
Tolkien halála után fia és hagyatékának gondozója, Christopher Tolkien hozzáférhetővé kívánta tenni a mitológiai ciklus eddig nem publikált részleteit is. A több ezer oldalnyi kéziratot a keletkezés sorrendjében, a lehetőségekhez képest letisztázva, de hiányosságaikat nem titkolva adta közre, sok-sok értelmező jegyzettel. Ez alkotja a Középfölde Históriája című 12 kötetes sorozatot, amelyben Középfölde mítoszainak eleddig rejtett mélységei, soha nem látott kincsei tárulnak az olvasó elé.

Az Elveszett Mesék Könyve I. része A szilmarilok mitológiaciklus legelső elbeszélésének bevezető történeteit tartalmazza. Kibontakozik a mitológiarendszer kiindulópontja, és nyomon követhetők páratlan fejlődésének kezdő lépései: a világ teremtése, a valák cselekedetei, a tündék ébredése, legnagyobb alkotásaik születése és Melko pusztító lázadása – ahogy azt maguk a tündék Eriolnak, a nyugati óceánon átkelő ember-hajósnak elmesélték.

Kategória:

„A szilmarilok” célja az volt, hogy megindítsa a szívet és a képzeletet, de a maga belső erejével, nem pedig járulékos elemek igyekvő felvonultatásával; és igen kétséges, hogy bármiféle „magyarázat” elvezérelheti lényegéhez azt, akit a mű nem szólít meg.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
J. R. R. Tolkien
II. Elveszett mesék könyve 2.

4499 Ft 3599 Ft 20%

starsBetöltés...
J. R. R. Tolkien
III. Beleriand dalai

4499 Ft 3599 Ft 20%

starsBetöltés...
J. R. R. Tolkien
IV. Középfölde formálása

4999 Ft 3999 Ft 20%

Tolkien, J.R.R.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja