Tovább olvasom

Glukhovsky, Dmitry

Orosz népellenes mesék

starsBetöltés...

 

Fordította: Abonyi Réka, M. Nagy Miklós, Soproni András
Megjelenés dátuma: 2019-02-28
Terjedelem: 412 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634792642
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A Metro-trilógia és a Text szerzőjének fergeteges politikai szatírái új kiadásban nyolc új elbeszéléssel.

„Oroszországot, ész, nem érted” – mintha ez a szállóigévé lett híres verssor visszhangzana Dmitry Glukhovsky sötét tónusú és humorú elbeszéléseiben. Az Orosz népellenes mesék ugyanis egy tagadhatatlanul ismerős, ugyanakkor végtelenül szürreális Oroszhon működésébe enged betekintést, ahol semmi sem az, aminek először gondolnánk. Itt az Állam Patyomkin-díszletei közt valójában egy nagyszabású, kegyetlen színjáték zajlik, főszerepben a személyi kultusszal övezett Nemzeti Vezetővel, aki egykori padtársait varázsütésre dúsgazdag oligarchákká változtatja, és akinek még a legjelentéktelenebb megnyilvánulásai is nagyobb hírértékkel bírnak a közmédiában, mint a földönkívüliek Moszkvába látogatása…

Az Orosz népellenes mesék kimeríthetetlen fantáziáról árulkodó ötletek izgalmas tárháza, valamint minden sci-fibe hajló megoldásával együtt is tűpontos kritikai látlelet az ezredforduló utáni orosz (és ki tudja, talán nem csak az orosz) politikai hatalom egyszerre abszurd és abszolút jellegéről.

Kategória:

„Végy egy idült szeszkazánt, vagy akár egy köztörvényes bűnözőt, helyezd bármilyen pozícióba, és a rendszer kibírja. Ez az igazi néphatalom. Nem a választásos demagógia, mint némely helyeken.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Poszt 2

4499 Ft 3599 Ft 20%

starsBetöltés...
Dmitry Glukhovsky
Poszt

4499 Ft 3439 Ft 24%

starsBetöltés...
Dmitry Glukhovsky
Text

3899 Ft 3119 Ft 20%

Glukhovsky, Dmitry

Dmitry Glukhovsky (sz. 1979) az új orosz irodalom világszerte népszerű szerzője. Bemutatkozó regénye, a világvége utáni Moszkva földalattijában játszódó Metró 2033 számos országban bestseller lett. Posztapokaliptikus sikerkönyvét később trilógiává bővítette (Metró 2034 és 2035), de írt történelmi kalandregényt (Szürkület), nagyszabású negatív utópiát (Futu.re) és sci-fi elemekkel átszőtt szatirikus elbeszéléskötetet (Orosz népellenes mesék) is.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja