Tovább olvasom

Glukhovsky, Dmitry

Text

starsBetöltés...

 

Fordította: M. Nagy Miklós
Megjelenés dátuma: 2018-04-05
Terjedelem: 444 oldal

 

Méret: 121 x 183 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789634790600
3 899 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az okostelefon lassan a mindenünk: személyiségünk menedéke, lelkünk nagyfelbontású tükre, emlékeink szabadon bővíthető tárháza. Bizalmas vallomásaink és kisebb-nagyobb hazugságaink, örömeink és sérelmeink megbízhatónak vélt őrzője, amelynek nemcsak arról van tudomása, hogy az adott pillanatban hol tartózkodunk a térképen, hanem arról is, hol tartunk épp személyes kapcsolatainkban vagy karrierünkben. Ám miközben mobilunk egyfajta megnyugtató biztonságérzetet nyújt, egyúttal nagymértékű kiszolgáltatottságot is magában rejt – ha elveszítjük, egész privát életünk kerülhet illetéktelen kezekbe.

Miután hét évet töltött ártatlanul börtönben, Ilja hazatér, hogy újra felfedezze magának Moszkvát – zsebében egy rendőr százados kalandos körülmények között megszerzett iPhone-jával. Ennek segítségével próbál tájékozódni az időközben idegenné lett városban, eligazodni a korrupt rendőrök és nehézsúlyú maffiózók sötét üzelmeiben, választani bosszú és megbocsátás között. Mindeközben egyre mélyebbre merül a telefonban talált képekben, videókban és üzenetekben – mivel sajátjától megfosztották, másvalaki kölcsönvett életét kezdi el élni. Fordulatokkal és tragédiákkal teli története egyszerre illúziómentes látlelet napjaink Oroszországáról, valamint sodró lendületű thriller, amely XXI. századi díszletek között eleveníti fel az orosz klasszikusok nagy történelmi és lélektani dilemmáit. Felesleges bűnök és hiábavaló bűnhődések magával ragadó, elgondolkodtató krónikája.

Dmitry Glukhovsky Budapestre látogat az áprilisi könyvfesztivál idején. Részletek hamarosan a Facebook-oldalunkon.

Kategória:

„A hírekben is minden csupa görcs volt. Minden bemondónak nagyon aggodalmas volt az ábrázata: a világ darabokra hullik szét. Csak a mi Hazánk tartja magát még valahogy. Az állami tisztviselők elmagyarázták, hogyan. Durva népi kiszólásokkal fűszerezték komor mondandójukat, hogy közelebb kerüljenek a nézőkhöz. Aztán jött egy kis részlet az Elnök beszédéből – aki megfenyegette Oroszország rágalmazóit. A rövid beszédben Ilja sok olyan szót felismert, amit először a börtönben hallott.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Poszt 2

4499 Ft 3599 Ft 20%

starsBetöltés...
Dmitry Glukhovsky
Poszt

4499 Ft 3439 Ft 24%

starsBetöltés...
Dmitry Glukhovsky
Orosz népellenes mesék

3999 Ft 3199 Ft 20%

Glukhovsky, Dmitry

Dmitry Glukhovsky (sz. 1979) az új orosz irodalom világszerte népszerű szerzője. Bemutatkozó regénye, a világvége utáni Moszkva földalattijában játszódó Metró 2033 számos országban bestseller lett. Posztapokaliptikus sikerkönyvét később trilógiává bővítette (Metró 2034 és 2035), de írt történelmi kalandregényt (Szürkület), nagyszabású negatív utópiát (Futu.re) és sci-fi elemekkel átszőtt szatirikus elbeszéléskötetet (Orosz népellenes mesék) is.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja