Tovább olvasom

Poljakov, Jurij

Bukottak égboltja

starsBetöltés...

 

Fordította: Goretity József
Megjelenés dátuma: 2015-05-22
Terjedelem: 276 oldal

 

Súly: 340 gramm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632276427
2 490 Ft1 992 Ft
Nincs készleten

„3+1 Karácsonyi akció” vagy „20% kiadói kedvezmény”

Nem rendelhető

A rendkívüli és letehetetlen regény egy fergeteges, helyenként abszurditásba (az orosz valóság teremtette abszurditásba) forduló szatíra az orosz újgazdag vállalkozók világáról. A kisregénybeli történet keretét egy Pétervárról Moszkvába tartó vonatút adja. Egy középkorú, sikeresnek éppen nem mondható író éjszakai vonattal indul haza, Moszkvába. A kupéban az indulás előtti utolsó pillanatban megjelenik egy, első pillantásra is gazdagnak tűnő fiatalember a testőrével. Miután a fiatalember nem tudja elérni, hogy az író másik kupéba költözzön át (mert ő általában egyedül utazik), beszélgetésbe elegyedik az vele, és megrendel nála egy elbeszélést, amely az élettörténetét örökítené meg. És mesélni kezd az életéről mesélni kezdi a Bukottak égboltját Elkezdődött a szexparti. A Bourbon terjedelmes tósztot mondott René szellemében az Oroszország és Franciaország közötti mély eurázsiai kapcsolatokról, majd kifejezte abbéli örömét, hogy ilyen magas rangú vendéget van szerencséje fogadni a hajlékában. Válaszképpen Orgijevics erősen szájon csókolta. Aztán következett a vendég válasza. A Második Kedvenc Titkár hosszasan értekezett Oroszország és Franciaország évszázados szeretetéről, és közben addig ügyeskedett, hogy az 1812-es háborút közös NATO-hadgyakorlatnak állította be. Az est jól sikerült! A lányok ledobták magukról a salátaleveleket, és az asztalon eltáncolták a kalinkát, miközben kihívóan rázták dús keblüket négyes méretűnél kisebbet nem válogattunk be a csapatba. Én magam kétszer is pertut ittam Orgijeviccsel. A Bourbon, miután határozott ígéretet kapott rá, hogy visszaadják neki a francia trónt, Oroszország iránti feltétlen elkötelezettsége bizonyságaképpen egyenesen üvegből nyakalta a vodkát. Az ideiglenes megbízott lakájlelkülettel töltögette Gosának és Tengiziknek a Sztolicsnaját, melyet még a peresztrojka előtti időkből őrizgettek a követség pincéjében. A slepp úgy zabált és vedelt, mintha éppen csak most mentették volna ki az Élet Útján a blokád alatt álló Leningrádból.

Kategória:

Poljakov nagyon tudja, hogyan kell élővé tenni karaktereit, és úgy megjeleníteni a különböző eseményeket, hogy azok örök érvényű kérdésekről és dilemmákról szóljanak. 

Élet és Irodalom

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Gödölye tejben

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Demagrád

2499 Ft 1999 Ft 20%


starsBetöltés...
Jurij Poljakov
Szökni szeretnék

3490 Ft 2792 Ft 20%

Poljakov, Jurij

(sz. 1954) a legtekintélyesebb orosz irodalmi hetilap, a Lityeraturnaja Gazeta főszer­kesztője, író, forgatókönyvíró, s nem mellékesen az orosz–magyar kapcsolatokért felelős társaság elnöke.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja