Tovább olvasom

Hornby, Nick

Betoncsók


starsBetöltés...

 

Fordította: M. Nagy Miklós
Megjelenés dátuma: 2022-07-15
Terjedelem: 320 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
ISBN: 9789634790235
3 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Előjegyezhető

A tizenhat éves Sam a vele egykorú srácok megszokott életét éli, napjait a sulin kívül a gördeszkázás, a haverok és a csajok töltik ki. Tony Hawk, a profi „deszkás” versenyző a példaképe, az ő könyvéből próbál megoldást találni minden felmerülő problémára. A kamasz fiú feltett szándéka, hogy elkerülje az idősebb családtagjai által tizenéves korukban elkövetett, egész életükre kiható hibákat. Kérdés, hogy sikerülhet-e ez neki, hiszen egy szerelemnek induló, de egy tinédzsertől túl nagy áldozatokat követelő kapcsolat keresztülhúzni látszik terveit.

Nick Hornby a tőle megszokott érzékenységgel és humorral írta meg egy gördeszkán suhanó, ám az életben csetlő-botló, s éppen ettől nagyon szerethető fiú keserveit és örömeit: gördeszka, csajok, satöbbi…

 

A filmesek számára is ellenállhatatlanok Hornby könyvei: a legtöbb regényből készült filmadaptáció, a Betoncsókból az olasz Andrea Molaioli rendezésében, s ezt a Netflix is vetítette.

Kategória:

„Amikor mentünk fel a lépcsőn a szobájába, azon fantáziáltam, hogy Alicia majd becsukja az ajtót, és rám néz, és elkezd levetkőzni, és hogy teljesen őszinte legyek, nem voltam biztos benne, hogy fogom érezni magam ettől. Úgy értem, volt pozitív oldala, naná. Másfelől viszont biztosan elvárja tőlem, gondoltam, hogy tudjam, mit kell csinálni, csakhogy nem tudtam.”

A szerző további könyvei

starsBetöltés...
Nick Hornby
Olyan, mint te

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Egy házasság helyzete

2799 Ft 2239 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
A Meztelen Juliet

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Pop, csajok, satöbbi

2999 Ft 2399 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Cicikrisztus

2799 Ft 2239 Ft 20%

Hornby, Nick

Nick Hornby minden idők legjobb focikönyvének szerzője, az Arsenal szurkolója, számos sok millió példányban eladott világsiker fűződik a nevéhez (Pop, csajok, satöbbi; Egy fiúról; Hosszú út lefelé stb.), valósággal falja a könyveket, és olvasmányairól szellemes esszéket ír (Vájtfülűek brancsa címmel magyarul is megjelent egy ilyen kötete), imádja a popzenét (erről is írt egy könyvet 31 dal címmel), és több világsikerű film forgatókönyvírója (Egy lányról, Vadon, Brooklyn).

Nick Hornby nem egyszerűen az egyik legnépszerűbb angol író, hanem állandó viszonyítási pont is. Hozzá hasonlítanak mindenkit, aki lazán, könnyedén próbál írni a csajozásról, a párkapcsolatokról, a férfilélek rejtelmeiről. „Nick Hornby”-s humora van, olvashatjuk rengeteg kritikában.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja