Tovább olvasom

Hornby, Nick

Cicikrisztus

starsBetöltés...

 

Megjelenés dátuma: 2018-03-20
Terjedelem: 160 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789634790266
2 799 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Lehetnek-e fontos gondolatai egy nagydarab biztonsági őrnek a modern művészetről? Naná, hogy lehetnek. A CiciKrisztus hőse bebizonyítja, hogy talán még érzékenyebb műértő is lehet, mint egy híres művész. Nick Hornby leghíresebb elbeszélése a népszerű regényekkel egyenértékű remekmű: sokak kedvence, olyan alapmű, amelyet itt-ott egyetemeken is tanítanak – akár mint kiváló novellát, akár mint gondolatébresztő bevezetést a mai képzőművészet megértéséhez.

Akárcsak a CiciKrisztus, a kötet többi elbeszélése is meghökkentő alapötletre épül, hogy aztán Hornby a rá jellemző romantikus humorral bontsa ki a történetet.
Megváltoztathatja-e az ember életét egy megszállott Arsenal-szurkoló?
Mit tehet egy szülő, ha valami igazán – igazán? – szégyenletes dolog derül ki a fiáról?
Mit tehet egy szegény férfi, ha volt felesége a világ elé tárja leggyalázatosabb tetteit?
Muszáj-e játszani egy meccsen, ha utálod a focit, de nélküled nem tud kiállni a csapat?
És mi lehet fontosabb annál, ha egy kamasz fiú életében először szexelhet?

Kategória:

„Remegni kezdett a térdem. Nem tudtam felállni, és alig kaptam levegőt. Akkor még nem láttam a filmet, úgyhogy még nyugodtan elképzelhettem, hogy a fiam igazából nem csinált sok mindent, már azon kívül, hogy egy félmeztelen nő mögött állt, és eltakarta a mellbimbóját a kezével. Azt hiszem, egy pillanatra még talán az is átfutott az agyamon, hogy Mark csak lovagiasan viselkedett – hogy ott volt az a szegény lány, blúz nélkül, akit épp le akartak fényképezni félmeztelenül, de szerencsére Mark épp ott volt, hogy megmentse a szégyentől… Tudjátok, milyen az, amikor gyereke van az embernek. Csak akkor hajlandó elhinni róla a legrosszabbat, amikor nincs más választása.”

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Nick Hornby
Betoncsók

3999 Ft 3199 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Olyan, mint te

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Egy házasság helyzete

2799 Ft 2239 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
A Meztelen Juliet

3299 Ft 2639 Ft 20%

starsBetöltés...
Nick Hornby
Pop, csajok, satöbbi

2999 Ft 2399 Ft 20%

Hornby, Nick

Nick Hornby minden idők legjobb focikönyvének szerzője, az Arsenal szurkolója, számos sok millió példányban eladott világsiker fűződik a nevéhez (Pop, csajok, satöbbi; Egy fiúról; Hosszú út lefelé stb.), valósággal falja a könyveket, és olvasmányairól szellemes esszéket ír (Vájtfülűek brancsa címmel magyarul is megjelent egy ilyen kötete), imádja a popzenét (erről is írt egy könyvet 31 dal címmel), és több világsikerű film forgatókönyvírója (Egy lányról, Vadon, Brooklyn).

Nick Hornby nem egyszerűen az egyik legnépszerűbb angol író, hanem állandó viszonyítási pont is. Hozzá hasonlítanak mindenkit, aki lazán, könnyedén próbál írni a csajozásról, a párkapcsolatokról, a férfilélek rejtelmeiről. „Nick Hornby”-s humora van, olvashatjuk rengeteg kritikában.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja