Tovább olvasom

Christie, Agatha

N vagy M

Agatha Christie könyvek
starsBetöltés...

 

Fordította: Göncz Árpád
Megjelenés dátuma: 2021-08-13
Terjedelem: 320 oldal

 

Méret: 110 x 180 mm
ISBN: 9789634796152
2 999 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A II. világháború elején Tommy és Tuppence idegőrlő semmittevésben pergeti a napjait – úgy tűnik, kiöregedtek a szakmából, szolgálataikra már nem tartanak igényt. Váratlanul azonban betoppan Mr. Grant a hírszerzéstől, és az Ötödik Hadoszlopról, a belső ellenségről beszél Tommynak. A legjobb emberük már nyomon volt, amikor „baleset” áldozata lett, így Tommyra esett a választás, hogy folytassa a munkát, és leplezze le a titokzatos N-et és M-et, a két német ügynököt. A szálak egy dél-angliai üdülőhely lelakott panziójában, a Sans Souciban futnak össze, amelynek lakói unalmas, hétköznapi emberek, kémeknek se híre, se hamva… bár van köztük egy fiatal német vegyész, aki menekültként érkezett az országba. Ő lenne a náci kémszervezet feje? Tommy legnagyobb meglepetésére Tuppence, akit Mr. Grant direkt kihagyott a veszélyes küldetésből, már a panzióban várja álnéven bejelentkező férjét, hogy együtt folytassák a nyomozást.

„– Pontosan olyan, mint más efféle helyek. Van belőlük egész sor. Öreg hölgyek, öreg ezredesek, makulátlan erkölcsű aggszüzek, különféle kétes meg gyanús palik, egy-két külföldi. Afféle vegyes felvágott.
– És ezek közt lenne N vagy M?
– Nem feltétlenül. Lehet, hogy csak valaki, aki kapcsolatban áll velük. De ugyanúgy lehet maga N vagy M is. Nem feltűnő hely, egyszerű penzió egy tengerparti fürdőhelyen.
– Arról sincs elképzelése, hogy férfit vagy nőt kell keresnem?
Grant a fejét rázta.”

A szerző további könyvei

Christie, Agatha

Agatha Christie, a krimi koronázatlan királynője 1890-ben Agatha Mary Clarissa Miller néven született. 1920-ban látott napvilágot első krimije, melyben először bukkant fel az általa teremtett legendás nyomozó, Hercule Poirot.  1926-ban jelent meg Az Ackroyd-gyilkosság, amely az első lépést jelentette a világhír felé.  1971-ben megkapta a Dame Commander of the British Empire, azaz a brit birodalom lovagja cím női megfelelőjét. Mintegy nyolcvan krimijét több száz nyelvre fordították le és több százmillió példányban vásárolták meg a hűséges olvasók. Egérfogó című darabját 65 éve játsszák folyamatosan a londoni Ambassadors Theatre-ben.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja