Tovább olvasom

Smith, Zadie

Sugallatok


starsBetöltés...

 

Fordította: M. Nagy Miklós
Megjelenés dátuma: 2020-11-20
Terjedelem: 108 oldal

 

ISBN: 9789634795728
2 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A karantén – avagy a „globális meghunyászkodás” – első hónapjaiban Zadie Smith kis írásokban fogalmazta meg, hogy milyen kérdéseket, tanulságokat, sugallatokat ébreszt ez a példátlan helyzet. Hogyan változtatja meg az értékrendünket – és hogyan őrizhetjük meg magunkban az együttérzést akkor, amikor mi is szenvedünk? Létezik-e relatív szenvedés? Mit jelent összezárva lenni azokkal, akiket szeretünk? Beszélhetünk-e Amerika kivételességéről akkor, amikor ezt a büszke országot sújtja legjobban a járvány? És miből fakad benne a megvetésnek az a vírusa, amely legalább olyan pusztító, mint a Covid?
Zadie Smitht a magyar olvasók eddig csak mint kiváló prózaírót ismerhették, pedig ragyogó esszéíró volt eddig is. Most ebből is kapunk egy kis ízelítőt – és épp olyan kérdések kapcsán, amelyek ma a világon mindenkit foglalkoztatnak.

 

Kategória:

„Smith többet tesz, mint egyszerűen csak megvilágítja, min megyünk most keresztül… Arra tanít minket, hogyan válhatunk jobbá mint emberi lények.”

John Powers

A szerző további könyvei


starsBetöltés...
Zadie Smith
Fehér fogak

5999 Ft 4799 Ft 20%


starsBetöltés...
Menekülés New Yorkból

3499 Ft 2799 Ft 20%

starsBetöltés...
Zadie Smith
Swing Time

4299 Ft 3439 Ft 20%

Smith, Zadie

Az angol apától és jamaicai anyától 1975-ben Londonban született Zadie Smith, a kortárs brit irodalom egyik legsikeresebb, legolvasottabb (több mint 40 nyelven megjelenő) szerzője 25 éves volt első regénye, a Fehér fogak megjelenésekor. A könyv számtalan díjat nyert, s 2002-ben négyrészes tévésorozat is készült belőle. Miután befejezte tanulmányait a cambridge-i King’s College-ban, az írónő a Columbia Egyetemen, majd a New York-i Egyetemen kapott tanári állást. Zadie Smith férjével és két gyermekével jelenleg részben New York Cityben, részben Londonban él.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja