Tovább olvasom

Bukowski, Charles

Nők


starsBetöltés...

 

Fordította: Pritz Péter
Megjelenés dátuma: 2019-03-06
Terjedelem: 448 oldal

 

Méret: 128 x 198 mm
Kötés: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789632279695
2 990 Ft2 392 Ft
Mennyiség

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

Az 1978-ban megjelent Nők a siker első éveinek története, és ugyancsak remekmű. Az író alteregója, Henry Chinaski immár nem kézbesítőként tengeti nyomorúságos életét, hanem sikeres íróként utazgat felolvasásokra, és közben persze iszik rendületlenül, másnaposan ébred, tovább iszik, és a változatosság kedvéért ismét másnaposan ébred. Hírnevének köszönhetően pedig immár a nők között is kedvére válogathat.

Persze azért a Nők nem csak ennyi. A szerzőről készült egyik portréfilmben az interjú készítője azt találja mondani: „Aki olvassa a Nők című könyvét, annak az a benyomása támadhat, hogy önnek a nő csupán egy far meg két mell.” Bukowski nevetve csóválja a fejét, és azt feleli: „Jaj, ne. Olvasta, és csak ennyit fogott fel belőle?… Maga elbaszott egy alak.”

Kategória:

„A ház tulajdonosai – akik ugyanannak a lakóháznak a hátuljában laktak, ahol akkor én is éltem – meg voltak róla győződve, hogy őrült vagyok. (… ) Gyakran előfordult, hogy hajnali 4-ig, 5-ig söröztem velük. Az öreg egy idő után mindig kidőlt, én meg ekkor mindig megfogtam az öreglány kezét, és olykor-olykor megcsókoltam. Az ajtó előtt búcsúzóul mindig egy nagy csókot adtam neki. Borzalmasan ráncos volt, de ezzel már nem volt mit tenni. Katolikus volt, és nagyon édesen nézett ki, amikor vasárnap reggel templomba menet felvette a rózsaszín kalapját.”

A szerző további könyvei

Bukowski, Charles

Charles Bukowski (1920-1994) egy kicsit kilóg a huszadik század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem volt harcias. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyeknek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsbavágó humorral és bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumokat nem ismerő életmódja miatt sokan rajongtak és rajonganak érte, de ő köszönte, nem kért belőle, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket és főleg az írókat. Charles Bukowskinak mára világszerte kultusza lett, beleértve Magyarországot is.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja